Ik werk in coachingswerk graag met drie eenvoudige cirkels:

 

I. De binnenste cirkel staat voor het diepste ‘waarom’ van jou en mij. Wat is ons geloof, wat zijn onze drijfveren en waarden?

 

II. De cirkel daarom heen gaat over hoe we handelen: welke keuzes maken we, hoe zetten we onze energie in?

 

III. De buitenste cirkel is wat mensen van ons zien. Hoe opereren we binnen teams, hoe gaan we met anderen om, privé en op ons werk, en hoe reageren anderen op ons?

 

In een ideale situatie kloppen deze drie cirkels met elkaar. De keuzes die we maken komen logisch voort uit onze waarden, en ons gedrag komt daarmee overeen. We zijn authentiek en uit één stuk. We zijn dus niet afhankelijk van wat anderen van ons vinden of denken, maar we zijn vrij omdat we ons laten leiden door onze diepste waarden en overtuigingen.

 

De werkelijkheid is dat deze cirkels niet volledig in balans zijn. Dat levert ons soms van alles op aan negativiteit: we ervaren stress, we gaan over onze eigen grenzen heen (of anderen over de onze), we vragen ons af of we nog met de goede dingen bezig zijn, enzovoort. Onze omgeving ervaart dit ook in meer of mindere mate en dit beïnvloedt dan ook onze privé- en werkrelaties.

 

Met dit gegeven ga ik graag met jou aan de slag. 
Waar wil je van af, wat wil je vasthouden en waar wil je in groeien?

 

Dit kan in individuele gesprekken maar ook in een groepstraining. In die training ga je samen met anderen aan de slag met eigen coachingsvragen. Zo kun je samen met anderen direct ervaren en oefenen. Daarnaast werk ik ook incompany met bestaande teams.